första advent

Idag är de första advent, 24 dagar till julafton och en dag till 1 december, coh jag har ingen chiokladkalender! panik! När jag var liten hade jag ju både chokladkalender och paketkalender, men paketkalendern slutade jag med när jag var 12, de sista åren var det inte riktigt samma spänning att öppna paketen varje morgon om man säger så ;) Jag hade lärt mig att en viss form på paket = pengar/var där nu var i. Men chokladkalender, det hör ju till att man ska ha det! hahah min mamma tycker jag ska ge mig när jag går runt här hemma och tjatar om chokladkalender :)


har du en chokladkalender? :)

underbar dag!

Idag har verkligen varit en perfa dag!
Jag träffade sara vid 12.30 och åkte och shoppade. Hon hittade tre tröjor, en mössa och en mascara, jag köpte en ullkappa, världens finaste klänning (jag kan seriöst knappt slita blicken från den!) och en sjal. Tack för en underbar dag gumman, vi borde ses oftare <3
Vi tog bussen till knutan, jag skulle träffa emma, och sara den stackaren skulle hem och plugga. Då var klockan kanske halv 6, jag och emma gick o käkade donkan och snackade och väntade på att tiden skulle gå, så vi kunde gå till bion, där vi såg twilight. Så sjuuukt bra film, den som inte har sett den borde verkligen göra det :) Filmen slutade vid halv 12, hennes mamma och pappa kom och hämtade oss så jag har bara varit hemma i typ en halvtimme.
Nu måste jag verkligen sova, har massa plugg att göra imorgon, godnatt♥



jag försökte ta bild på klänningen, men den blev inte bra :( får se när jag orkar försöka få en fin bild igen!

fredag

Detta är en av mina första fria fredagar mitt i en termin sen sjuan (?)
Jag tränar alltid gymnaster på fredagar, aningen segt ibland men jag tror inte jag hade kunnat vara utan gympahallen i allt för många dagar i rad ;)
Idag - min fria fredag - har jag rymmt upp lite på mitt rum, sen kommer emma hit, så ska vi ha filmkväll <3  Jag rekommenderar varmt andra att se filmen vi ska se, Johan Glans - World tour of Skåne. Jag höll på att skratta ihjäl när jag såg den i tisdags :)

Nu får jag fortsätta städa innan ungen kommer!

torsdag

mina rubriker är alltid lika fantasifulla <3


Jag ska nog skriva en kortis här innan jag ska iväg, hejja rögle! ;)
På brandorama idag gick vi igenom inför provet nästa vecka, så nu känns det mycket lugnare än det gjorde innan. Fast mina tyskalärare har nog något fel i skallen seriöst, han planerade in IDAG att vi ska ha prov innan jul, vilket alla andra lärare har planerat för längesen, så det fick bli dagen innan jullovet för att få ihop det med alla andra prov, man ba tack...
Vi fick natotröjorna idag på brandorama, så mysiga tröjor :) plus att vi slipper frysa när vi är ute och gör praktiska saker nu! Jag bara älskar att va på brandorama ♥ (okej kanske inte nästa och nästnästa gång när vi har prov men annars)

sjukis

En sak slog mig nyss, idag har jag knappt ätit något, och druckit ungefär lika mycket. Detta på grund av ett envist illamående som bara inte vill försvinna. Lika envist som mig =) Sist jag åt och drack såhär lite på en dag var jag också sjuk, jag hatar att ens tänka tillbaka på det men idag har jag ändå käkat mer än jag brukade göra då. En knapp deciliter youghurt (nej jag mätte inte upp det, jag använder ögonmått!) och en mosad banan till frukkost/lunch och ett paket nudlar och 7 köttbullar som inte ens blev uppätet till middag. Jag hatar detta, speciellt eftersom jag fortfarande till viss del har kvar tankarna, men när jag blir frisk om några dagar (förhoppningsvis imorron!) tänker jag verkligen inte falla tillbaka i gamla (o)vanor igen, jag har tagit mig upp en gång och faller jag ner igen kan jag inte gympa. Det är typ den tanken som håller hoppet uppe :)


Jag har bestämt mig, aldrig mer leva i de helvetet igen!

tråkdag

Usch, världens tråkdag idag, hemma från skolan bara för jag mådde så illa imorse att jag inte kunde äta, halsen gjorde ont och jag va förkyld. Jag gick och la mig i sängen igen och skulle kolla high school musical i brist på annat, men gjorde något som jag inte har gjort på hela natten - somnade! JAg vaknade lite senare av att både näsan och ögonen rann ikapp, jag bara älskar att vara sjuk <3
Jag har även hunnit med att kolla på world tour of skåne med johan glans, så några skratt har jag allt fått :)

Nu ikväll stack jag ut på gympan i en timme för att ringa runt till mina gymnaster, jag fick reda på igår att min grupp som bara tränar på fredagar inte kan träna på fredag pga en tävling i gympahallen, gissa vem som blev glad när jag läste de mejlet (Y)


Nu ska jag iallafall gå ifrån datorn innan mitt huvud sprängs i småbitar, ha det bra!♥

träningsläger=noll

ÅHH vad sur jag blev nu, FAN, gympalägret den 13-14 december som jag har sett fram emot hur mycket som helst har tydligen blivit inställt. Allt på grund av att min tränare pratade innan hon tänkte, hon har kommit på nu att, ojsan jag får itne in detta i min planering. Man kan bli sur för fan så mycket mindre.jaja, hon fixade en långträning den 13 iallafall, från 14-19 och avsluta med pizza så nåt ljust i det mörka finns det ju.
Hoppas på gympakväll hos någon av oss också, efteråt <3

Sjuk

Sjuk, jag hatar att vara sjuk!
nu får jag faktist klaga, annika!  Jag har ont i halsen, dunderförkyld, är typ gul i munnen (fråga inte, jag fattar itne själv vad de är, men de ser ganska kul ut! ) och har en knuta i halsen, som har varit där ganska länge nu. Plus att jag är allmänt trött, hängig och frusen.


Det värsta med att vara sjuk är, det blir ingen träning! /':

okej, jag vet hur jag själv hade tänkt när jag inte kunde träna, "gnäll inte, du blir frisk och kan träna om några dagar/veckor, jag kan ju inte ens träna..."


Tänk hur synen på allt förändras, nu hatar ajg att jag missar en träning, innan hade jag gjorde vad som helst för att få va med på en träning.

måndag

Det är exakt en månad kvar till julafton, och innan dess ska jag hunnit skriva två prov, ett i allmänt brandförsvar och ett i kemi. Jag ska hinna läsa ut en bok till svenskan och redovisa den. Plus några småläxor givetvis. Jag ska verkligen inte klaga, jag antar att det är ungefär en vecka kommer se ut i tvåan, nu är det fyra veckor i ettan. Jag ska även på gymnastikläger och givetvis träna mycket utöver det. Jag önskar att jag kunde åka och hälsa på er  men träningen ligger samma dag och tid, tyvärr. Jag hoppas att jag får min tavla så snart som möjligt, så min vägg kan bli fin! (bild kommer på tavlan, så fort jag har fått den och den har kommit upp på väggen!)
Idag är jag ledig från skolan, kompledigt för öppet hus som vi hade förr förra (?) lördagen. Skönt att vara hemma och vila istället för upp tidigt och stressa som en galning för att hinna med bussen. Fast jag ska inte klaga, att gå i helsingborg var det ända alternativet för mig. Jag vägrade söka in i höganäs, fast det bara hade varit fem minuter med cykel, allt på grund av några personer. I hopp om att slippa dom sökte jag in till helsingborg, nu träffar jag dom ändå, varje söndag är dom i gympahallen och dansar sin stångdans utan stång. Jag trodde jag skulle slippa dom men nej, nu träffar jag dom istället på den platsen där jag har växt upp, den platsen jag älskar mest och känner mig 100% hemma i.
I förmiddags blev det en tur till väla, där jag köpte årets första julklapp till emma =) Så sjukt avis jag kommer bli på henne när hon får den, jag vill också ha en sån. (jag skriver inte vad här, av säkerhetsskäl)
Jag borde börja plugga till provet i allmänt brandförsvar, och jag borde sitta lite mindre vid bloggen, bilddagboken och msn.

Nu ska jag gå från datorn, vi hörs kanske ikväll! ♥

update

Det blev inget fjortisbråk idag, vilket jag är världigt tacksam för. Inte för att jag bryr mig om dom slösar sin tid och energi på något totalt onödigt, mer för att jag hade hand om mina gymnaster som bara är 5-6 år gamla. Jag vill ju gärna vara en så bra förebild som möjligt!

Jag körde rondat flickis själv idag också. Sen att jag körde den i MD-grop (för er som inte vet, är det typ en jättemjuk tjockmatta som man kan landa i princip hur som helst utan att skada sig, och som man även kan höja till till 2-2,5 meter och sänka ända ner till golvhöjd) Men ändå, jag tycker faktist ibland att det är huvudsaken att bara våga köra, eftersom jag ju inte kört de på ett tag och att jag är världens chicken ibland ;) MEN jag vågar faktist mycket mer nu än innan uppehållet, för nu har jag verkligen inget att förlora på, jag gympar så länge det går, sen är det stopp och jag vill lära mig så mycket som möjligt under den tiden.

Idag har min pappa lämnat en tom tavelduk till en på hans jobb, som ska måla en gymnast på den till mig. Fatta jag är on cloud nine. Jag har sett hans målningar och dom är allt annat än dåliga, så vill han måla en gymnast till mig, bara mig! puss på honom!

det har nog kommit ganska mycket om gymnastik i denna bloggen på sistone, men jag bloggar faktist om mitt liv, och gymnastik tar upp en stor plats i mitt hjärta, och kommer alltid göra♥

rubrik.

klockan är inte ens tolv (okej hon kommer säkert va över tolv när jag är klar men ändå) och jag håller på att somna redan. Jag har haft så sjukt tråkigt idag, bara hockeyn som var kul (rögle vann med 4-3) annars har jag nog inte gjort något kul alls, städat lite bara vilket behövdes. Imorgon är det iallafall träning♥ plus träna mina smågymnaster. Jag har kommit på (efter kloka ord av erika) att man inte ska ha så höga förhoppningar inför en träning. Vissa träningar går man in i hallen och tänker " nu jävlar ska jag kötta sönder" så blir träningen skit, och de tärningarna när man tänker "de kommer inte gå bra alls idag, ja pallar egeentligen inte gympa" går allt som på en dans. Jag hade inga förhoppnignar på min förra träning och då började jag köra bra flickisar på station och med pass på tumbling. Just nu längtar jag bara till jag ställer min rondat flickis igen, det är ju snart tre år sen sist (28/2-06) då jag skadade armen. Förra träningen fick vi även reda på att vi ska ha ett miniläger i december (bara lördag-söndag) men ändå, en helg med dom bästa människor man kan tänka sig, på de bästa stället på jorden, och hålla på med det jag älskar mest, är värdefull tid för mig!

Imorgon okmmer även das fjortisgäng va i gympahallen och dansa. kul att dom har fått reda på vad min gympagrupp tycker och tänker om dom. Kul att dom antagligen kommer ställa till med världens liv i hallen. Det hade kanske varit kul, om jag hade brytt mig för fem öre. Jag skiter totalt i dom människorna, dom finns inte i mitt liv längre och jag önskar att dom aldrig funnits där heller. absolut inget ont mot alla fjortisar, men dom är riktiga bitchar och jag är så trött på dom att jag kan spy!


nu ska jag nog lägga mig, så jag kan läsa lite i boken som ska vara utläst till nästa eller nästnästa vecka (vet inte riktigt) och så jag är utvilad till en träning utan förhoppningar (plus ev. fjortisbråk). Godnatt ♥


bra kämpat idag grupp 2, det kan ju tyvärr inte räcka hela vägen till medalj alltid <3
lycka till i jsm elit, hoppas jag kan komma och kolla! <3





ps, jag klarade det innan tolv! ;)

chins :)

Igår på skolidrotten klarade jag att köra chins! (armhävning på atång) JAg vet faktist inte hur många jag hade klarat för jag körde bara en för armens skull. Gissa vem som blev glad, jag trodde aldrig jag skulle klara att häva mig upp!

Idag skulle jag egentligen åkt till väla men hon jag skulle dit med blev sjuk, stackaren. jag får väl offra mig och följa med på hockey istället ;) Rögle-Djurgården. Heja rögle : )
Nu väntar lite städning, mitt rum ser värre ut än det brukar, och då är de illa! ;)



Heja grupp 2 idag! Gör nu riktigt bra ifrån er och kom hem med medalj!

snö!

Idag har det snöat typ hela dagen, och lite har faktist lagt sig! När snöade det senast här nere i skåne, i november? Det har det nog inte gjort så länge jag kan minnas. Vilket är ganska skönt egentligen, för jag tycker inte om snö. Det är ju bara bevis på hur kallt och äckligt väder de är, ge mig sol och värme, tack.

men det är sjukt fint när det är vitt överallt :)

L Y C K A !

Gymnastik idag, kom hem nyss. Jag kör jättebra rondater med perfekt flickis-stäm, jag kör flickis själv på station, jag kör stillastående flickis med pass på hård nedslagsmatta, det känns som rondat flickis är nära nu. Min tränare sa att jag skulle klara det till julshowen (som är den 9 och 10 januari). Bäst av allt, jag kände INGENTING i armen idag! Bara lite i handlederna men det är för jag inte drog armarna tillräckligt långt bak.


som där stod på en bild jag såg innan:
To do list:
gymnastics gymnastics gymnastics
gymnastics gymnastics gymnastics
gymnastics gymnastics gymnastics
was there something else?
oh yeah, gymnastics!

my heart will go on

Jag spelade konsert innan ikväll, två låtar (jag brukar bara spela en på konserter - framsteg!) jag kompade två stycken på my heart will go on, där gick de sjukt bra för mig, jag va inte alls nervös utan kände mig tvärtom säker :) den andra låten jag spelde skakade jag av nervositet, inte lätt att spela då ;) men det gick ändå hyffsat faktist!

När jag hade tagit jacka och gitarr och skulle hem va där en som knackade mig på axlen, jag vände mig om och kände inte igen människan för fem öre, hon stod och vinkade och jag bara glodde. Efter några sekunder, som kändes som en evighet, såg jag att det var min gamla låg-och mellanstadie lärare ;) Jag har inte sett henne sen skolavslutningen i nian och hade inte precis väntat mig att träffa henne där heller så jag kopplade inte riktigt vem det var. JAg kommer ihåg henne för att vara värsta matte freaket, och när hon frågade vad jag gick trodde jag att hon skulle flyga i taket när jag svarade nv räddning ;) Det var trevligt att träffa henne iallafall, hon är nog den bästa läraren jag har haft, även om jag inte insåg det förren i högstadiet ;)

Är det värt det?

Jag lovade mig själv innan jag började på gymnastik igen, att om jag fick ont i armen när jag höll på skulle jag sluta direkt. Idag fick jag ont i armen, inte sa jag något heller, utan höll god min och fortsatte att köra. Jag vet själv hur dumt det är egentligen men jag vill ju så gärna vara skadefri, kunna köra normalt igen....
Är det värt att gå kvar på gymnastik och kanske ha ont resten av livet? Jag vet seriöst inte vad jag ska svara på den frågan.

Konsert

Nu fick jag jättelust att blogga, att bara skriva någonting, men jag ver verkligen itne vad jag ska skriva ;)
Om typ 30 minuter kommer min granne hit, och jga sitter fortfarande i pyjamas. Vi ska spela gitarr tillsammans, öva till konserten som är imorgon! Jag ska kompa henne på en låt, my heart will go on, och spela en egen. Det är inte ens lönt att jag skriver vad den heter för jag vet att det ändå inte är någon som vet vilken det är. För en gångs skull tycker jag att det ska bli kul att spela konsert. Klocken 16 ska jag vara ute i gympahallen och träna mina gymnaster, sen ska jag träna själv. Jag vill kunna rondat flickis igen! Det är ungefär så min dag ser ut, efter gympan får jag väl plugga lite kemi.

Lite om mig själv!

Jag tänkte faktist berätta lite om mig själv nu!
Jag heter Sofie, är 16 år och bor i skåne. Jag är ca. 168 cm lång och har skostorlek 38 ;)
Mycket av min fritid tillbringar jag ute i gympahallen, som är en av de mest älskade ställena på jorden. Jag har varit gymnast sen jag var 4,5 år (med ett uppehåll på 1 år 6 månader och 20 dagar på grund av en skada) Det var inte så längesen jag kom tillbaka igen så nu kämpar jag för att utvecklas så mycket som möjligt, givetvis utan att riva upp armskadan mer. Jag går första året på gymnasiet, en naturvetenskaplig linje med inriktning på räddningstjänst, som jag i dagligt snack kallar NV-räddning ;) Det innebär typ att vi är på en brandstation en halv dag i veckan och lär oss lite smått och gott där, hur kul som helst!
Mer än att jag gympar och tränar gymnaster på fritiden spelar jag ackustisk gitarr en gång i veckan. Det har jag gjort i snart 7 år. Jag brukar spela på småkonserter ibland, på måndag är det dags igen!
Jag gillar även att kolla på hockey! Jag är på nästan alla rögles hemmamatcher och skriker mig hes :)
Mina föräldrar bor tillsammans, och förutom de består även min familj av mig själv (givetvis) och min bror som är 18. Vi har även en liten katt på snart 1 år som jag älskar hur mycket som helst.

Det var lite kort om mig själv. Vill ni veta något är det bara att fråga!


Ninja, puss på dig :*

igår <3

Igår var den bästa dagen på länge!
Det började med att jag gick upp tio i 7 för att åka på öppet hus till min brors skola (där jag även har några kompisar), det började vid 9 och höll på till tolv. Jag kom hem typ 12.30, kl. 13.00 skulle jag bli hämtad utanför gympahallen för att åka till tävlingen :)
Förträningen gick riktigt dåligt för mig, på tumbling körde jag först handvolt-frivolt och landade på rumpan, sen körde jag två och landade perfekt, sen ytterligare en gång när jag sprang fram kom jag helt fel och kunde inte köra. Sista gången jag körde blev det bara handvolt ut i nedslagsmattan. På bord körde jag två gånger, men ställde bara den första.
Ni kan nästan gissa hur besviken jag var på mig själv, och hur nervös jag var när vi gick upp och skulle köra. Ändå kändes det jättebra när jag körde mina grejer, sen att några andra trasslade till de för sig (ett fall på trampett och en som inte körde)
Fristående där jag inte är med, såg faktist betydligt bättre ut igår än i fredags när vi hade träning.
Mattapoängen, som brukar bli låga för oss, landade på 8.15 vilket är bra för att va oss ;)
Trampett landade på 7.7, som verkligen suger, trampett brukar vi va bäst i, men som sagt, ett fall och en som inte körde...
Fristående brukar alltid va den sämsta grenen för oss, och så blev det även nu, 7.4

Nu har vi iallafall fått bevisat att vi är sämst i skåne ;) eller som jag sa, vi kom etta, om man står på händer när man läser listan!


När jag kom hem skulle jag bara fixa till mig och byta om, sen på fest till en kompis, mycket trevligt :)



Just nu väntar plugg...

tänk på mig!

imorgon gäller det verkligen, TÄVLING!
Jag brukar alltid vara hundra på sakerna jag ska köra på tävlingar, med undantag trampett där man aldrig kan va helt säker på att man spikar landningen. Idag på träningen körde jag efter många om och men en näst intill perfekt handvolt frivolt, så jag har verkligen detta i mig, och det ska jag bevisa för domarna imorgon!

alla som ser detta innan lördag kl. 17.00:
Tänk på mig! jag behöver allt stöd jag kan få :)

torsdag!

Torsdag idag, en av de bästa dagarna på hela veckan faktist :)
jag börjar sent, vilket innebär en välbehövlig sovmorgon ända till åtta! bara två lektioner sen bara hem och slappa/plugga, ingen träning, inga gymnaster som ska tränas, ingen gitarr som ska spelas, ingenting! visst att det är kul att träna, spela gitarr och träna gymnaster men ibland är det faktist skönt att va ifrån allt och bara ta det lugnt. verkligen inte ha någon tid alls i världen att passa.

Jag gillar torsdagar <3


 två dagar till tävling <3

handvolt-frivolt!

Jag har nog seriöst aldrig i mitt liv blivit såhär glad över att köra en handvolt-frivolt. Ingenting stämde de två senaste träningarna, fel i springet, fel i upphoppet, fel i stämmet, fel i allt, så gissa vem som blev lycklig idag när jag ställde en bra handvolt frivolt för första gången sen skadan :) (förrutom en orolig tränare som har påmint mig varje träning om att jag faktist ska tävla på det varvet)





varför kommer det alltid upp tankar undrar hur bra jag hade varit nu om jag aldrig hade skadat armen och haft mer eller mindre uppehåll från gymnastiken i över 2,5 år.
Men som en väldigt smart kompis sa till mig en gång, du älskar gymnastiken av hela ditt hjärta, därför har du det i blodet!

.

För en gångs skull när jag måste ha som mest motivation för träning är jag som tröttast... Jag har typ inte sovit alls på två nätter och idag är sista träningen innan tävling, klarar jag inte de idag dör jag, jag hatar verkligen att ha press på mig när jag ska ställa nya saker (ny-gammal, har inte fått till bra sen innan skadan)... Det måste gå, måste måste småte!

Skola igen nu då, tillbaka till gå upp tidigt komma hem sent, plugga, trycka in träning, plugga lite till.... keep holding on, bara 7 veckor till jullov, vilket kommer innebära gymnastik till tusen, träna till julshowen.
okej sluta klaga nu sofie, det ska bli kul med träning idag, skolan är okej! vem försöker jag lura?

RSS 2.0